Promocja książki "Podlaskie. Pamięć. Tożsamość. Rozwój"

W ramach III Międzynarodowych Targów Książki w Białymstoku zapraszamy także na promocję książki pod tytułem "Podlaskie. Pamięć. Tożsamość. Rozwój", zawierającej eseje, których autorzy przedstawiają swoje obserwacje i przemyślenia na temat Podlaskiego. Zasadnicze kwestie, na które próbują znaleźć odpowiedź dotyczą przeszłości ("skąd jesteśmy?"), teraźniejszości ("jacy jesteśmy?", "gdzie jesteśmy?") oraz przyszłości ("dokąd zmierzamy?").
Wśród autorów znajdują się Krzysztof Czyżewski, Adam Czesław Dobroński, Ignacy Karpowicz, Andrzej Lechowski, Andrzej Strumiłło, Adam Wajrak. Na łamach publikacji znalazły się również rozmowy Grzegorza Dąbrowskiego z Leonem Tarasewiczem i Małgorzaty Niezabitowskiej z Tomaszem Tomaszewskim oraz wywiad Doroty Perszko z Jarosławem Perszko. Uzupełnieniem książki jest subiektywna mapa województwa podlaskiego autorstwa Małgorzaty Dmitruk.
Promocja książki zaplanowana jest na 11 kwietnia 2014 r. o godz. 17.00 w Muzeum Podlaskim w Ratuszu.
Zapraszamy!
Odwiedzających III Międzynarodowe Targi Książki w Białymstoku informujemy, że publikację będzie można kupić także podczas targów, na stoisku Fundacji Sąsiedzi (nr 52).