V Międzynarodowe Targi Książki w Białymstoku - INFORMATOR DLA WYSTAWCÓW

logo targiFundacja Sąsiedzi, Opera i Filharmonia Podlaska - Europejskie Centrum Sztuki oraz Białostocki Teatr Lalek zapraszają do Białegostoku na V Międzynarodowe Targi Książki w Białymstoku oraz towarzyszący targom Festiwal Literacki "Na pograniczu kultur", które odbędą się w dniach 22-24 kwietnia 2016 r. w Operze i Filharmonii Podlaskiej - Europejskim Centrum Sztuki oraz w Białostockim Teatrze Lalek.

Targi odwiedza co roku ok. 15 000 czytelników. Są już one stałym i wyczekiwanym wydarzeniem kulturalnym na Podlasiu. Imprezie towarzyszyć będzie festiwal literacki "Na pograniczu kultur", w ramach którego odbędą się warsztaty literackie oraz dziennikarskie, spotkania z wybitnymi pisarzami, konkursy literackie, warsztaty dla dzieci i młodzieży i liczne działania edukacyjne (szczegółowy program zaprezentujemy wkrótce).
Zapraszamy na jedyne targi w Polsce na wschód od Warszawy!

Kontakt: e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.tel.: 668 871 777, 606 442 122

PREZENTACJA STOISKA I PLAN STOISK

DOKUMENTY DLA WYSTAWCÓW
Cennik
Deklaracja uczestnictwa (pobierz) Regulamin (pobierz) Umowa (pobierz) Zgłoszenie spotkania (pobierz) Zamówienie napisu na fryzie (pobierz)

IV Międzynarodowe Targi Książki w Białymstoku i festiwal literacki "Spotkania z książką. Na pograniczu kultur" - FOTOGALERIA

Media o IV Międzynarodowych Targach Książki w Białymstoku i festiwalu literackim "Spotkania z książką. Na pograniczu kultur"

Trójka - Polskie Radio (kliknij), Onet.pl (kliknij), Rynek Książki (kliknij), Gazeta Wyborcza (kliknij), Kurier Poranny (kliknij), Gazeta Współczesna (kliknij), Polskie Radio Białystok (kliknij), Radio Akadera (kliknij), Xiegarnia.pl (kliknij), Wrota Podlasia (kliknij), ksiazka.net.pl (kliknij), Bialorus.pl (kliknij), niebywalesuwalki.pl (kliknij)

Bajkowy Skarbczyk, czyli artyści czytają dzieciom bajki na targach książki

Podczas najbliższej edycji Targów Książki w Białymstoku Fundacja Edu Pro Arte przygotowała twórcze spotkania z książką i muzyką, dedykowane dzieciom i dorosłym. Zapraszamy do „Bajowego Skarbczyka" – przestrzeni, wypełnionej fascynującą lekturą, żywą, energiczną muzyką oraz pozytywną atmosferą. Podczas spotkań aktorzy zaprezentują opowieści znane i lubiane. Wraz z bohaterami uciekniemy przed złą wiedźmą, wspólnie zrealizujemy niełatwy plan Kota w butach oraz będziemy świadkami miłości Pięknej dziewczyny i bestii. Artyści poprowadzą spotkania w sposób interaktywny, przy muzycznym akompaniamencie na żywo. Dla uczestników przygotowaliśmy również bajkowe quizy wraz z nagrodami.
Do zobaczenia w Bajkowym Skarbczyku!
Bajki czytają artyści Opery i Filharmonii Podlaskiej: Monika Ziółkowska i Rafał Supiński
Opracowanie muzyczne i akompaniament: Andrzej Makal
Data wydarzenia: 25 i 26 kwietnia 2015 r.
Godz.: 11.00-12.00
Miejsce: Kawiarnia Forma (Opera i Filharmonia Podlaska, Odeska 1)
WSTĘP BEZPŁATNY

Lista zakwalifikowanych do udziału w bezpłatnych warsztatach pisania reportażu oraz warsztatach tworzenia wywiadu prasowego w ramach festiwalu "Spotkania z książką. Na pograniczu kultur"

Uprzejmie informujemy, iż zakończyliśmy kwalifikacje na bezpłatne warsztaty pisania reportażu i tworzenia wywiadu prasowego, które odbędą się w dniach 24-26 kwietnia 2015 r. w Operze i Filharmonii Podlaskiej oraz Białostockim Teatrze Lalek w ramach festiwalu literackiego "Spotkania z książką. Na pograniczu kultur" towarzyszącego IV Międzynarodowym Targom Książki w Białymstoku. Warsztaty odbywają się przez trzy dni (piątek, sobota, niedziela), a dokładne godziny ropoczęcia warsztatów można znaleźć w harmonogramie imprez: (kliknij).

Poniżej publikujemy listę zakwalifikowanych osób.